Alahai,kali ni macam
Semangkuk Cili Boh
Sedikit Daun Sup + Daun Bawang (untuk hiasan)
Sosej + Ayam Kisar
Haa,lagi satu..bawang jangan lupa tau..Ambik la bawang putih sikit,bawang merah sikit..
Okey,cara masak pulak gini...
1. Tumis bawang merah dan bawang putih..Bila dah agak kekuningan masukkan isi ayam tadi..Ingat ye,ayam sahaja..Dah agak masak dah ayam tu,baru masukkan cili boh..dah agak sampai pecah minyak tu bolehla masukkan garam,gula dan sos secukup rasa...
2. Akhir sekali masukkan sosej..Balik-balikkan..Rasa sekali lagi sampai puas hati kemudian,tutup api dan boleh la dihidangkan..hehehe
Taraa..Hasil air tangan Cik Asyikin ni..huhu..
Maaf yerr..Saya terlajak masukkan minyak..huhu..Jangan ikut macam saya tau,gunakan minyak sedikit sahaja yekk.."Kurangkan minyak dalam makanan,lebihkan minyak dalam senyuman"..Hahh??Betolkah begini???hahaha,..Apa pun tak boleh..hihik.. Ok bai...
No comments:
Post a Comment